На правах реклами:

Закрита соціальна мережа ділових людей Червонограда та регіону

Закрита соціальна мережа ділових людей Червонограда

www.chervonograd.biz

 


Панель керування


Проект нового тарифу на вивіз сміття

   Автор публикації: sosnivka                                          Категорія: Сторінка міської влади
 

 

 

 

 


СОСНІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

 

Львівської області

 

В И К О Н А В Ч И Й   К О М І Т Е Т

 

80193 м. Соснівка, вул. Кривоноса, 8а              тел: 34-242, 34-244

                   

 

від „___”__________2015р.                                                                   №______

 

 

Голові територіального відділення

Антимонопольного комітету

у Львівській обл.

 

 

         Виконавчий комітет  Соснівської міської ради просить Вас розглянути та погодити проект рішення виконавчого комітету Соснівської міської ради “ Про встановлення  тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів”.

       Додаток:

-       Аналіз регуляторного впливу про погодження тарифів на послуги з вивезення  ТПВ  КП “ Соснівкажитлокомунсервіс”.

-       Проект тарифу на вивезення твердих побутових відходів.

-          Розшифровка тарифу на вивезення ТВП за категоріями споживачів.

        

 

  

 

 

 

  В. о. міського голови                                       Н.М.Курінна

    м.Соснівка                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ

                                                                                                                                        

                ПРО ПОГОДЖЕННЯ ТАРИФІВ  НА ПОСЛУГИ З ВИВЕЗЕННЯ  ТПВ

 КП “СОСНІВКАЖИТЛОКОМУНСЕРВІС”

 

  1. Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується  розв’язати шляхом державного регулювання господарських відносин.

         Відповідно до статті 28 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006р. № 1010 (із змінами, внесеними згідно постанови КМУ від 08.07.2009 року №692 “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів”)підвищення тарифів  на послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів  зумовлено рядом факторів, з врахування  місцевих особливостей надання вищевказаних послуг.

         Послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів, які  надає КП”Соснівкажитлокомунсервіс”, є збитковим.

        Збиткова діяльність  КП”СЖКС”  зумовлена невідповідністю тарифів щодо витрат, які фактично несе підприємство.

        З незалежних від підприємства причин значно зросла собівартість послуг:

- збільшення мінімальної заробітної плати із 1073 грн.(закладений в діючий тариф ) до 1218 грн.;

- збільшення витрат на паливно – мастильні матеріали: бензин А-80: із 8,07грн. (без ПДВ) до 19,37грн. (безПДВ); мастила: із 22,00грн.(без ПДВ) до 45,00грн. (без ПДВ);  запчастини, електроенергію та інше).

        2.  Визначення цілей регулювання.

         Погодження тарифів з вивезення та утилізації твердих побутових відходів проводиться відповідно до вимог статті 28 Закону України „Про місцеве самоврядування в України”, Закону України „Про житлово –комунальні послуги”, Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006р.     № 1010 (із змінами, внесеними згідно постанови КМУ від 08.07.2009 року №692 “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів”) та інших нормативно – правових актів.

          Метою розроблення проекту рішення виконавчого комітету є забезпечення беззбиткової діяльності КП”Соснівкажитлокомунсервіс” шляхом приведення тарифів на послуги з вивезення  та утилізації твердих  побутових відходів  до рівня економічно обґрунтованих витрат, створення рівних умов для всіх суб’єктів  підприємницької діяльності та забезпечення якості обслуговування.

          3. Альтернатива запропонованому регуляторному акту.

          Збереження діючого рівня тарифів на послуги з вивезення та утилізації твердих та побутових відходів призведе до подальшого загострення фінансового становища підприємства через невідповідність існуючого тарифу щодо фактичних витрат, що в свою чергу ускладнить утримання рухомого складу автотранспорту у належному технічному стані . Тому єдиною альтернативною діючому регуляторному акту може бути прийняття Рішення виконавчого комітету про   погодження нових економічно обґрунтованих тарифів на послуги з вивезення  твердих побутових відходів.

        Непогодження поданих КП”Соснівкажитлокомунсервіс” розрахунків тарифів на послуги з вивезення  твердих побутових відходів призведе в свою чергу до збитковості підприємства.

        4. Опис механізмів і заходів, які забезпечать розв’язання проблеми шляхом прийняття запропонованого регуляторного акта.

        Тарифи на послуги з вивезення та утилізації твердих та побутових відходів сформовані  у  відповідності до Закону України „Про житлово – комунальні послуги”, Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006р. № 1010(із змінами, внесеними згідно постанови КМУ від 08.07.2009 року №692 “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів”.). Діючі тарифи не відповідають ринковим умовам, зростають фактичні витрати на основні складові тарифу.

          Проект Рішення підготовлено на підставі поданих економічно обґрунтованих  розрахунків тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів.

          Прийняття нових економічно обґрунтованих тарифів у регуляторному акті дозволить стабілізувати фінансову ситуацію підприємства, ліквідувати збитковість даного виду діяльності та сприятиме розширенню конкурентного середовища на ринку вивезення твердих побутових відходів.

  1. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.   

         На ефективну реалізацію  регуляторного акта, яким погоджуються тарифи на послуги з вивезення та утилізації ТПВ впливає ряд зовнішніх показників, а саме : подальше зростання на державному рівні вартості паливно  – мастильних матеріалів, мінімальної заробітної плати, витрат на ремонт та технічне обслуговування транспорту, що призводить до зростання фактичної собівартості послуг і відповідно до зниження здатності підприємства покривати фактично понесені витрати.

          Погодження запропонованих тарифів дасть  можливість підприємству оперативно реагувати на ринкові зміни, що позитивно вплине на фінансово – економічні результати діяльності підприємства.

        6.    Опис прогнозованих вигод та витрат від регулювання , яке запроваджується

        Визначення очікуваних результатів прийняття регуляторного акта проводиться із застосуванням методу аналізу вигод та витрат:

ВИГОДИ

ВИТРАТИ

- сприяє не допущенню недобросовісної конкуренції серед підприємств та створює рівні умови для залучення нових підприємств для надання зазначених послуг;

- зменшення реальних доходів суб’єктів господарювання, населення в зв’язку з ростом тарифів на вивезення та утилізацію ТПВ.

- забезпечує беззбиткову діяльність підприємства ;

- запобігає необґрунтованому завищенню вартості послуг з вивезення та утилізації ТПВ;

- покращення якості послуг;

- забезпечення соціальної спрямованості державної політики у сфері надання послуг з вивезення та утилізації ТПВ

  1.  Обґрунтування терміну дії  запропонованого регуляторного акта  та переліку заходів, спрямованих на відстеження ефективності дії регуляторного акта.

          З метою відстеження результативності рішення виконавчого Соснівської міської ради „Про погодження тарифів на послуги з вивезення та утилізації  твердих побутових відходів” пропонуються такі заходи:

- аналіз контролюючими органами фінансової звітності підприємства;

- обговорення результатів та наслідків прийнятого регуляторного акта;

- вивчення думки громадськості щодо вартості послуг з вивезення та утилізації твердих побутових відходів;

          Зазначене Рішення вважається діючим до моменту внесення  змін до  Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006р. № 1010(із змінами, внесеними згідно постанови КМУ від 08.07.2009 року №692 “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів”), а також , в разі подальшого зростання вартості складових тарифу.

       8.     Показники, за якими буде відстежуватись результативність регуляторного акта.

          Прийняття запропонованого регуляторного акта спрямоване недопущенню недобросовісної конкуренції серед підприємств та створюватиме рівні умови для залучення нових підприємств для надання послуг.

          При визначенні ефективності впровадження рішення будуть враховуватись результати фінансово – господарської діяльності суб’єктів господарювання, які надають послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів.

9.      Заходи, з допомогою яких буде здійснюватись відстеження.

          Для відстеження наданих послуг з вивезення та утилізації твердих  побутових відходів будуть використовуватись матеріали статистичної звітності суб’єкта господарювання, на базі якого розрахована ефективність прийняття рішення.

         Базове відстеження : до 1 року після набрання чинності Рішення.

         Повторне відстеження : до 2 років з дня набрання чинності Рішення.

 

 

 

 

Директор КП «СЖКС»                                 Кінах Ю.В.

                                                             

 

 

 

 

 

 

 


СОСНІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

Львівської області

 

В И К О Н А В Ч И Й   К О М І Т Е Т

 

П Р О Е К Т      Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від „___”__________2015р.                                                                                                 №______

 

 

 Про встановлення тарифів на послуги

 з вивезення та утилізації твердих побутових відходів

 на 1-го зареєстрованого мешканця житлових будинків

 та мешканців приватного сектору

 з присадибною ділянкою в місяць

 

 

   Керуючись ст. 28 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні”,      п. 1.2. ст. 7   Закону України “ Про житлово-комунальні послуги”,  Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.06 №1010 (із змінами внесеними згідно постанови Кабінету Міністрів України від 08.07.09 №692),  розглянувши розрахунки подані КП “СЖКС”, в зв”язку з невідповідністю витрат діючим тарифам на вивезення ТПВ виконавчий комітет Соснівської міської ради

 

    в и р і ш и в: 

 

  1. Затвердити тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів ( збирання, перевезення та захоронення ) по КП “Соснівкажитлокомунсервіс” згідно додатку № 1.

 

  1. З ------------2015р. застосовувати розрахунок вартості на вивезення та утилізацію ТПВ на 1-го мешканця житлових будинків та мешканців приватного сектору з присадибною ділянкою в місяць, нарахування пільг та субсидій для мешканців багатоквартирних будинків м. Соснівки за встановленими нормативами з розрахунку на 1-го зареєстрованого мешканця, які обслуговує КП “Соснівкажитлокомунсервіс”, згідно додатку  № 2.

 

  1. Заступнику міського голови  Пелиху О.З. оприлюднити даний проект рішення на сайті міста.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови м. Соснівки Пелиха О.З.

 

              

                    В.о. міського голови                                               Н.М.Курінна

                           м. Соснівки

 

 

Копія вірна

Оригінал зберігається у справах виконкому.

Секретар виконкому                             Н.М.Курінна

                                                                                                      

                                                                                                       Додаток № 1 до Проекту рішення

                                                                                                     виконкому Соснівської міської ради

                                                                                                 від  _________  2015р.№________

 

 

 

Розшифровка тарифу

 на вивезення ТПВ ( без вартості утилізації)

за категоріями споживачів

 

Категорія

Собівартість

вивезення ТПВ

 

грн./ м3

Рентабельність населення-12%,

бюджетні  -10%,

інші споживачі-20%  

          грн./ м3

Вартість

вивезення ТПВ (без ПДВ)

 грн./ м3 

 

 

ПДВ

(20%)

Вартість послуги

(з ПДВ)

 

грн./ м3 

 

- для населення

37,37

4,48

41,85

8,37

50,22

 

-длябюджетних

37,37

3,74

41,11

8,22

49,33

- для інших споживачів

37,37

7,47

 

44,84

8,97

53,81

 

 

 

 

 

Тарифи

на послуги з вивезення

твердих побутових відходів із вартістю утилізації  ( захоронення )

за категоріями споживачів

( збирання, перевезення та захоронення )

по КП “Соснівкажитлокомунсервіс”

                                                                                        


Переглядів: 4764 | Дата розміщення: 19 травня 2015
 




Інформаційне повідомлення

. Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі в даній статті.

Курси валют



Навігація по сайту

Головна сторінка Про Соснівку Міська влада Вісті звідусіль Дошка оголошень Фотогалерея Пошта на сайті Зворотній зв'язок


Реєстрація
Нагадати пароль?

Популярне на сайті


Наше опитування

Соснівці потрібен сайт?

ТАК
НІ


Останні коментарі

Написав: EverettWarma
В статті: Робота

Написав: umnyedom
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: AndreySi
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: Brianlink
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: EROmogergy
В статті: Робота

Написав: Brianglymn
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: DouglasHap
В статті: ОГОЛОШЕННЯ


Посилання

Ділові люди Червонограда
Новини Червонограда
Сокаль і сокальщина
Недорогий хостинг
Додай свій сайт
Сайт-візитка за 1 день

Найважливіші події

XML error in File: http://www.pravda.com.ua/rss/view_mainnews/
XML error: Mismatched tag at line 6

10 заповідей нової України


Публікації

XML error in File: http://www.pravda.com.ua/rss/view_pubs/
XML error: Mismatched tag at line 6

Червоноград. Автострахування



Про інтернет, дизайн та рідну мову (блог Циганика Влада)


Як вибрати правильний шрифт для сайту
Вибір шрифту для сайту має велике значення, оскільки він впливає на сприйняття тексту і взагалі на візуальний вигляд сайту. А розуміння різновидів шрифтів відіграє ключову роль у виборі правильної шрифтової пари для сайту. Ось деякі ключові аспекти ...

Інтернет технології у 2024 році. Огляд розвитку та трендів
У 2024 році інтернет став не лише простором для спілкування та отримання інформації, але й справжнім каталізатором технологічних інновацій, що змінюють спосіб, яким ми працюємо, відпочиваємо та спілкуємося. Справжнім віртуальним універсумом, який ...

10 трендів веб-дизайну 2024. Вдосконалення UX/UI
Всесвіт інтернету безперервно розвивається, а з ним і дизайн веб-сайтів. Що чекає нас у 2024 році в галузі сайтобудування, веб-дизайну та користувальницького досвіду? Давайте проаналізуємо. Можливо, вам теж це буде цікаво. 1. Мінімалізм і ...

На злобу дня


Fatal Error: could not open XML input (http://censor.net.ua/includes/jokes_ru.xml)
--------------------------------------------------------------------

Новинки музики та кіно


Хто вигадав і що насправді означають ноти?
Винайдення писемності дозволило накопичувати і передавати майбутнім поколінням думки, ідеї та враження. Інший винахід, не менш великий, нотний запис, ...

18 найпопулярніших виконавців 20-21 століття, які заробили на музиці більше за інших (фото)
Дивно, що музика, яка створювалася задовго до нашого народження, залишається популярною. Але не кожному виконавцю вдається увійти до історії. ...

8 сцен з «Титаніка», які не увійшли до фільму. Як вони змінюють сенс картини?
Оскароносний фільм-катастрофа «Титанік» вийшов на екрани 27 років тому, але й досі мільйони глядачів із задоволенням переглядають цю гарну історію. ...

Книги та підручники


Хто вигадав і що насправді означають ноти?
Винайдення писемності дозволило накопичувати і передавати майбутнім поколінням думки, ідеї та враження. Інший винахід, не менш великий, нотний запис, дозволив передавати нащадкам звуки, музику. ...

20 цікавих фактів про каву
Дізнайтеся 20 цікавих фактів про каву, які розкриють перед вами нові грані її визначної історії та виняткового смаку. Насправді кава – це не боби, а скоріше ягоди. Кожна ягода містить 2 боби ...

Від золотої мрії до космічного відкриття: історія австралійської знахідки (фото)
Коли австралієць натрапив на дивний тяжкий камінь, він мріяв про золото, але реальність виявилася набагато захопливішою! У 2015 році Девід Хоул, озброївшись металошукачем, блукав по парку Меріборо, ...

Цитата дня


Fatal Error: could not open XML input (http://censor.net.ua/includes/quotes_ru.xml)

Про сайт


Сайт sosnivka.lviv.ua створено на прохання Міської ради міста Соснівки для висвітлення подій і новин нашого міста та регіону.
Позаяк Міській раді сайт раптом став непотрібним, підтримкою та наповненням займається розробник — Циганик Влад.

Реклама на сайті


Шановні рекламодавці!
У вас є можливість розмістити рекламу на сайті.
За детальною інформацією звертайтеся, будь ласка, до Адміністрації.

Нас відвідують


Locations of visitors to this page