На правах реклами:

Закрита соціальна мережа ділових людей Червонограда та регіону

Закрита соціальна мережа ділових людей Червонограда

www.chervonograd.biz

 

Звіт міського голови м.Соснівки за 2012р.

   Автор публикації: Міська рада                                          Категорія: Головна
 

ЗВІТ
МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА 2012р.

Місто Соснівка було засноване в 1957 р., як селище, згодом - селище міського типу, а в 1968р. стало містом , яке займає територію 198 га, житловий фонд складає 212,9 тис.кв.м, 4054 помешкань. Населення нараховує 11 тис.549 чол. Вікова структура населення міста має такий вигляд: діти до 16р 17,4 % , населення працездатного віку – 43,5%, населення старше працездатного віку – 39,1%. В місті функціонують 3 загальноосвітні середні школи, 2 дитячих садочки, 2 лікарні ( міська та Львівська обласна відновного лікування), 7 аптек, 12 підприємств побутового обслуговування, 3 відділення ощадного банку, 3 позашкільні установи , 1 ринок, відділення газової контори м.Червонограда, 12 підприємств громадського харчування. Адміністративно місто Соснівка підпорядковане Червоноградській міській раді.
Основним місцем роботи працездатного населення були підприємства вугільної промисловості. Деякі з них підлягають закриттю, тому питання працевлаштування населення станом на сьогоднішній день стоїть надзвичайно гостро.
Основа всьому, як відомо, економіка, в першу чергу – промисловість та будівництво, розвиток яких в м.Соснівка відсутній. Економіка міста, здебільшого, планується тільки з розвитку підприємництва, а саме: малого та середнього бізнесу.
На 2012р. з урахуванням змін надходження до бюджету міста затверджені в сумі 4715,3 тис.грн., в т.ч. по загальному фонду 3610,2 тис.грн., по спеціальному фонду 1105,1 тис.грн.
Надійшло доходів за звітний період в сумі 4723,4 тис.грн., в т.ч. по загальному фонду 3497,1 тис.грн. та по спеціальному фонду 1226.3 тис.грн.
Виконання доходної частини бюджету в цілому становить 100,2 %, в т.ч. по загальному фонду 96,9 % та по спеціальному фонду 111%.
В 2012р. з бюджету міста проведено видатки на суму 4393,3 тис.грн., в т.ч. по загальному фонду 3511,2 тис.грн. та по спеціальному фонду в сумі 882,1 тис.грн., що становить 86,2% від запланованих.
Станом на 01.01.2013р. в органах казначейства зареєстрована заборгованість в сумі 267,5 тис.грн., в т.ч. по захищених статтях (оплата теплопостачання) – 130,1 тис.грн.
В 2012р. з бюджету міста по загальному фонду проведено фінансування:
- органів місцевого самоврядування – 597,8 тис.грн.;
- дошкільного закладу № 5 - 191,5 тис.грн.;
- Соснівськогог Народного дому – 655,1 тис.грн.;
- благоустрою міста (озеленення, прибирання центральних доріг, утримання кладовища) – 230,7 тис.грн.;
- святкування Дня міста – 12,3 тис.грн.;
- землеустрою – 32,0 тис.грн.;
- виготовлення генерального плану міста – 48,0 тис.грн.;
- інших видатків – 15,1 тис.грн., в т.ч. встановлення міської ялинки – 10,5 тис.грн.
За рахунок коштів спеціального фонду у 2013 році профінансовано придбання основних засобів для установ, що фінансуються з міського бюджету на суму 64,3 тис.грн.. а саме:
- для виконавчого комітету придбано оргтехніку на суму 10,0 тис.грн.;
- для дошкільного закладу придбано в кожну групу електробойлери для підігріву води, а також 2 комп’ютери з принтерами та сушильну машину;
- для Народного дому придбано музичне обладнання на суму 10,0 тис.грн.
Виконавчим комітетом у 2012р. зроблено внески в статутний фонд КП «СЖКС» на суму 312,2 тис.грн., у вигляді збільшення оборотних коштів підприємства, які використані на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам та на погашення банківського кредиту.
На видатки, пов’язані із проведенням ремонтних робіт доріг використано 284,9 тис.грн.
За рахунок власних надходжень бюджетних установ, проведено видатки на суму 211,3 тис.грн., з яких на придбання продуктів харчування для дошкільного закладу використано 174,8 тис.грн. та на оплату енергоносіїв 17.3 тис.грн.
М.Соснівка знаходиться поза межами центральної автотраси Львів-Ковель, що ускладнює умови сполучення між населеними пунктами та створює перешкоди для залучення інвестицій у місто.
Значну роль у поповненні бюджету міста відіграє мале підприємництво. На сьогоднішній день у Соснівці зареєстровано 78 приватних підприємців, які надають послуги у сфері торгівлі, побуту, медичного обслуговування тощо. Від діяльності малого бізнесу протягом 2012 року сума надходжень до міського бюджету становила – тис.грн.
Виконкому Соснівської міської ради з обласного бюджету на 2012 рік було виділено 115 тис. грн. на поточний ремонт центральних доріг за рахунок надходжень «Інших субвенцій» та 20 тис. грн. на виготовлення генерального плану міста. За рахунок «Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах» було виділено 187 тис. грн. Збільшено обсяг спеціального фонду міського бюджету на 200 тис. грн. за рахунок субвенцій на виконання інвестиційних програм з бюджету м. Червонограда для комунального підприємства «Соснівкажитлокомунсервіс» (далі – КП «СЖКС»).
Виконавчим комітетом Соснівської міської ради у 2012 році було профінансовано та проведено такий об’єм робіт з питань ремонту дахів та доріг:
- капітальні ремонти покрівель за адресою: вул. Грушевського, 18, вул. Кривоноса, 2 ;
- капітальний ремонт дорожнього покриття дороги по вул.Львівській ;
- поточний ремонт доріг по вул. Шевченка, Шашкевича, Театральна, Грушевського, 22 Січня.
На балансі Соснівської міської ради знаходяться установи, а саме:
- Дошкільний навчальний заклад № 5;
- Народний дім «Просвіта»;
- Виконком Соснівської міської ради.
Органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у розвитку міста. Структура виконавчих органів Соснівської міської ради включає в себе діяльність міського голови та його заступника, постійних депутатських комісій, працівників міської ради, членів виконкому та керівників установ, які знаходяться на балансі міської ради. Є гостра потреба введення в штат працівників Соснівської міської ради юриста, але через постійний брак коштів цього , нажаль, не можна зробити. Міська рада є виборним органом і наділяється правом представляти інтереси територіальної громади. Безперервність і ефективність діяльності ради забезпечується через роботу сесій, які проводяться згідно Регламенту Соснівської міської ради. Міський голова, секретар ради, голови постійних комісій ради, керівники депутатських груп входять до складу колегії Соснівської міської ради, яка є органом погоджувального характеру. Колегія вносить пропозиції з питань порядку денного, сприяє узгодженню позицій депутатів у разі виникнення спірних питань у роботі Ради та її органів. Колегія працює у формі засідань, міська рада проводить свою роботу сесійно. Засідання Ради протоколюються, ведення протоколів засідання здійснює секретар ради. Всі документи у виконкомі Соснівської міської ради ведуться згідно чинного законодавства. За ведення діловодства, кадрової роботи, облік статистичної звітності, архівної справи виконавчого комітету, ДРАЦС несе відповідальність секретар ради. Вона узагальнює зауваження та пропозиції депутатів, висловлених на сесіях та контролює своєчасне виконання постанов, рішень і розпоряджень.
Протягом 2012р на пленарних засіданнях сесій були винесені такі важливі питання, як:
- про бюджет м.Соснівки;
- про продовження дії договорів оренди приватним підприємцям;
- про заборону підробки м.Соснівки ДВАТ «Шахта «Надія»;
- про затвердження Програм земельної реформи, генерального плану м.Соснівки, культурно-мистецьких заходів, приватизації об’єктів комунальної власності та благоустрою м.Соснівки;
- про затвердження мінімальної вартості місячної оренди квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб;
- про встановлення режимів роботи підприємців, установ та організацій сфери обслуговування та розважальних закладів;
- про зменшення вживання тютюнових виробів;
- про затвердження міської Програми передачі гуртожитків у власність територіальної громади м.Соснівки;
- земельні питання.
Депутатський корпус при виконавчому комітеті Соснівської міської ради налічує 34 особи; працюють такі комісії:
- з питань комунального господарства та благоустрою (голова комісії - Бекерський В.М.);
- з питань бюджету, майна, комунальної власності та приватизації ( голова комісії – Ясеницький Р.О.);
- з питань регулювання земельних відносин та адміністративно-територіального устрою (голова комісії – Бусигіна Т.О.);
- з питань торгівлі, побутового обслуговування, правоохоронних органів (голова комісії - Остапик Ю.А.);
- з питань охорони здоров’я, праці та соціальної політики (голова комісії – Стецик Р.О.);
- з питань освіти, культури, духовного відродження молоді і спорту ( голова комісії – Бусько Т.І.).
Міською радою розроблений графік прийому громадян, які проводилися в сесійній залі. На сайті Соснівської міської ради висвітлюються рішення сесій, виконкому та комісій за погодженням з міським головою.
Працюють 17 членів виконкому. Перспективний план роботи виконкому був затверджений на сесії в січні 2012р. На засіданнях виконкому у 2012р. розглядалися такі важливі питання: діяльність органів внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку, про міський бюджет на 2012р., про роботу із зверненнями громадян, затвердження заходів по впорядкуванню і благоустрою міста, про роботу КП «Соснівський міський ринок», про стан водоканалізаційної системи тощо. Засідання виконкому проводяться систематично – 1 раз на місяць. Запрошуються керівники установ та відомств, які звітують про свою роботу, беруть участь в аналізі та регулюванні всіх напрямків роботи у місті.
Особлива увага приділяється роботі із зверненнями громадян. Протягом 2012 року у виконавчий комітет Соснівської міської ради поступило 453 заяви – скарги від громадян, з них 434 розглянуто на особистих прийомах, з них 107 вирішено позитивно. 10 заяв стосуються виконання покрівельних робіт, що будуть проведені в І-ІІ кварталах 2013р. По мірі надходжень скарг щодо незадовільного стану водоканалізаційного господарства КП «Червоноградводоканал» своєчасно ліквідовував пориви та аварійні ситуації.
У ІІ - му півріччі 2012р. у виконавчий комітет надійшло 43 заяви із зауваженнями та пропозиціями щодо тарифів та послуг на утримання будинків та прибудинкових територій. Вони були розглянуті та максимально прийняті до уваги. Суттєва кількість скарг щодо незадовільної обрізки дерев. Протягом звітного періоду у місті було зрізано 16 дерев, 6 заяв-скарг взято на контроль виконавчого комітету та відповідно до рішення і актів обстеження зрізки дерев ці роботи буде виконано у 2013 році.
Скарги стосовно вуличного освітлення, відлову безпритульних тварин, їх стерилізації, ремонту під’їздів, встановлення дорожніх знаків, приватизації гуртожитку по вул.Театральна,11, ремонту внутрішньоквартальних доріг стоять на контролі у виконавчому комітеті . Усі заяви, які поступають, розглядаються згідно чинного законодавства, а першочергово і в стислі терміни – звернення, зокрема: інвалідів, ветеранів війни та праці, багатодітних сімей та мешканців пільгових категорій.
Координацією роботи житлово-комунального господарства, благоустроєм міста, екологією довкілля, експлуатацією шляхів, транспортним зв’язком, ЦО міста, соціальним захистом, питаннями адмінкомісії займається заступник міського голови. Протягом 2012р. відбулося 9 засідань адмінкомісій, на яких оштрафовано порушників на суму 2 109 грн. згідно адміністративного Кодексу України.
Виконком Соснівської міської ради має зв'язок з вищестоящими установами та організаціями, дотримується законодавство про релігійні культури, торгівлю, громадське харчування, захист прав споживачів, охорону здоров’я.
До структури виконавчих органів Соснівської міської ради входить військо-обліковий стіл. Станом на 01.01.2013р. на військовому обліку Соснівської міської ради перебуває 1488 чол. , з них:
- офіцерів – 112;
- прапорщиків – 6;
- сержантів і старшин – 279;
- рядових – 736;
- призовників – 355.
Протягом 2012 року інспекторами в\о столу було проведено:
- звірки з підприємцями та організаціями, в яких працюють військовозобов’язані та призовники м.Соснівки;
- 6 подворних обходів з метою вияснення порушень військового обліку;
- 8 обстежень сімейного стану призовників;
- складено список юнаків 1996 р.н., які підлягають приписці до призовної дільниці (Сокальсько-Червоноградський ОРВК) у січні-березні 2013р.
Проводиться робота по уточненню даних, оповіщенню військово- зобов’язаних, ведеться облік мешканців пільгових категорій.
Іде до завершення процес виготовлення генерального плану міста. У І половині 2013р. план буде затверджений у Верховній Раді, м.Соснівка буде мати свої межі.
Громаду міста обслуговує управління праці та соціального захисту населення, яке підпорядковане Червоноградській міській раді. Свою діяльність Управління здійснює відповідно до Положення, затвердженого рішенням Червоноградської міської ради. Основними завданнями управління є :
- призначення та виплата різних видів соціальних допомог, субсидій;
- відшкодування коштів надаванням послуг, за надані пільги громадянам, які мають право на них, відповідно до Законів України;
- виконання програм покращання соціального захисту інвалідів, пенсіонерів та інших категорій громадян;
- забезпечення виплат, передбачених законодавством, компенсацій та допомог громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
На кінець 2012р. на обліку року в Управлінні праці перебувало 1323 чол.- одержувачів різних видів допомог, компенсацій, житлових субсидій.
За звітний період мешканці Соснівки одержували допомоги ( малозабезпечені сім’ї, діти-інваліди з дитинства), виплати і заборгованості по них немає.
Працівниками управління проведено 181 обстеження матеріального стану заявників, мешканців м.Соснівки з метою призначення житлової субсидії.
При перевірці достовірності подання інформації про доходи та майновий стан громадян, що звернулись за призначенням різних видів допомог, по м.Соснівка виявлено 25 випадків порушень. Внаслідок чого надмірно виплачені кошти підлягають поверненню в повному обсязі.
В Управління перебувало на обліку 54 особи з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, що зареєстровані в м.Соснівка. Соснівчанам –чорнобильцям виплачено компенсацію на продукти харчування на загальну суму 31,2 тис.грн. та компенсацію сім’ям з дітьми, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи на загальну суму – 14,9 тис.грн., відшкодовано кошти аптеці № 114 на загальну суму 6,4 ( безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів чорнобильцями).
В секторі обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці на обліку перебуває 1973 інвалідів різних груп та категорій м.Соснівки, з них:
- інвалідів внаслідок загального захворювання – 448;
- інвалідів внаслідок професійного захворювання чи трудового каліцтва -1441;
- інвалідів з дитинства – 84.
Мешканцям Соснівки надано такі послуги:
- 9 інвалідів забезпечено засобами пересування та реабілітації;
- видано 53 направлення на протезні підприємства для забезпечення інвалідів протезно-ортопедичними виробами;
- забезпечено путівками на санаторно-курортне лікування 26 інвалідів та ветеранів війни;
- у 2012р. влаштовано в будинки-інтернати – 4 пенсіонера та інваліда;
- протягом 2012 року виплачено компенсацію на транспортні витрати 5 інвалідам на суму 1,4 тис.грн.;
- 2 інвалідів направлено на реабілітацію в реабілітаційні установи;
- надано статус 52 ветеранам праці, 6 дітям війни, 6 ветеранам війни.
Мали право на пільги відповідно до законів України 1478 осіб.
За даний період за рахунок коштів місцевого бюджету проводились нарахування і виплати :
- надані пільги з оплати житлово-комунальних послуг (6,7 тис.грн.), послуг зв’язку та пільговий проїзд;
- виплати на поховання (11,3 тис.грн.);
- одиноким інвалідам (3,1 тис.грн.);
- щомісячні доплати до пенсії ветеранам УПА (15,0 тис.грн.);
- виплати одноразової грошової допомоги (25,8 тис.грн.).
У 2012 р. до Дня Перемоги за рахунок коштів державного бюджету виплачено щорічну грошову допомогу 519 ветеранам війни, мешканцям м.Соснівки на суму 173,3 тис.грн.
Відділом з питань праці та соціально-трудових відносини проведено вивчення питання наявності заборгованості з виплат заробітної плати. Протягом даного періоду на 6-ти засіданнях тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти податків на погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та ін. виплат був присутній керівник КП «СЖКС». Підприємством був розроблений графік погашення заборгованості. Проведено вивчення стану дотримання законодавства про охорону праці в КП «СЖКС», надано рекомендації щодо усунення 14 порушень. Порушення усунені.
Згідно розпоряджень голови Львівської обласної ради та голови ЛОДА мешканцям м.Соснівки за 2012р. виплачено одноразову допомогу 13 особам на загальну суму 26,9 тис.грн.
Відповідно до голови ЛОДА від 01.06.2012р. № 350\0\5-12 «Про затвердження Порядку виплати одноразової адресної допомоги ветеранам УПА, вдовам (вдівцям) політв’язнів та ветеранів (вдівців) УПА» проведено виплату 32 особам м.Соснівки на загальну суму 10,8 тис.грн. Потерпілим від політичних репресій, яким у поточному році виповнюється 75 і більше років, проведено виплату 74 особам на загальну суму 2,2 тис.грн.
Протягом 2012р. виплачено компенсацію на загальну суму 4664,3 тис.грн. мешканцям Соснівки, які одержують компенсацію і мають право на отримання вугілля на побутові потреби, але проживають в будинках з центральним опаленням.
Кожен другий понеділок місяця в приміщенні КП «СЖКС» спеціалістом управління проводиться прийом громадян з питань призначення соціальних допомог, а кожний другий понеділок місяця парного числа начальник управління (чи заступник) приймає участь у прийомі громадян м.Соснівки з міським головою м.Червонограда.
Управління Пенсійного фонду в м.Червонограді за 2012р. надав мешканцям Соснівки послуги, які були спрямовані на реалізацію Національного плану дій на 2010-14рр.
На обліку знаходиться 4 159 пенсіонерів м.Соснівки. Було призначено 121 пенсія, проведено 315 перерахунків пенсій з різних підстав. Проведено перерахунки пенсій особам, що втратили працездатність з 1 січня 2012року – 3690 чол.; з 1 квітня 2012р. – 3706 чол.; з 1 липня 2012р. – 3664 чол.; з 1 жовтня 2012р. – 3617 чол.
На виконання соціальних ініціатив Президента України з 1 травня проведено перерахунки пенсій 3854 пенсіонерам Соснівки. 9 жителям Соснівки – учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи проведено перерахунок пенсій.
Середній розмір пенсійних виплат одержувачів пенсій, які перебувають на обліку в управлінні у вересні 2012р., у порівнянні з аналогічним періодом 2011р., збільшився на 200,74 грн. і становить 1846,74 грн.
В управління надійшло 22 заяви від мешканців м.Соснівки, які вже розглянуті.
Фінансування пенсійних виплат в місті забезпечено у повному обсязі і у встановлені строки.
В Соснівці здійснює діяльність філія Червоноградського територіального центру соціального обслуговування населення. Протягом 2012р. надавалися послуги 115 одиноким непрацездатним громадянам. У філії центру працюють 11 соціальних працівників. Контроль за якістю надання соціальних послуг постійно здійснює заступник завідувача відділення соціальної допомоги (керівник Є.Є.Шайнога). Одиноким надаються послуги іншими працівниками терцентру, які працюють по затвердженому графіку. Додатково мешканцям надаються послуги інших спеціалістів, наприклад: перукарів, медсестер, пральниць білизни, організаторів проведення культмасових заходів, швей.
Терцентр співпрацює з міським Товариством Червоного Хреста, 153 громадян у м.Соснівці безкоштовно отримують хліб двічі на тиждень. До Різдвяних і Великодніх свят - набори продуктів. Проводиться робота по залученню спонсорської допомоги, так у 2012 році для мешканців похилого віку залучено 4000 грн. для проведення вечорів відпочинку та дозвілля.
Між Соснівською міською радою та церковними громадами налагоджена співпраця.
Активними у роботі є наступні громадські організації: «Промінь надії» (Н.В.Шиш) , «Майбутнє України» (А.В.Предводітєлева), Об’єднання ветеранів ім..Юхновського м.Соснівки (С.М.Баглаєвич), «Соснівське Братство ОУН УПА» (В.І.Фарина), СК «Захід» (О.В.Галушка), Спілка психологів ( Р.М.Стецик), «Лінія довіри» (Р.І.Гузь), «У фокусі – сім’я» (О.Х.Смірнова). В місті зареєстровані ще декілька об’єднань та організацій, а саме: Рада ветеранів війни і праці (Є.Є.Федоров), «СімЯ» (Н.Канарська), «Ключ здоров’я» (С.М.Федонюк), Львівська обласна громадська організація шахтарів-інвалідів (філія, І.Ф.Погорілець), «Спілка репресованих» (В.О.Костюк), «Шишка» (О.Павленко).
Короткий аналіз діяльності деяких громадських організацій:
«Промінь надії» (Н.В.Шиш) зареєстрована 17.12.2001р. Це некомерційна благодійна ГО, об’єднання батьків неповносправних дітей. Організація опікується дітьми з особливими потребами, допомагає сім’ям, де є інваліди дитинства. Мета ГО: донести до відома установ, організацій, підприємств всіх форм власності, представникам різних релігійних конфесій, передовій інтелігенції найширших верств населення, спрямованих на надання допомоги, соціальної підтримки та адаптації інвалідів дитинства м.Соснівки.
Досягнення ГО: створення гурту «Веселі хлопці» ( розумово відсталі юнаки займаються вокалом). Поети: Демчина Оксана , Фецан Олег видають свої збірки поезій, виготовлення дітьми ручних робіт завдяки допомоги волонтерів, спільне відзначення свят. Товариство не має матеріально-технічної бази. Основне – духовна підтримка, розуміння. Джерелом фінансування є добровільні пожертви, допомога місцевих бізнес-структур, членські внески вступивших членів товариства. Під опікою товариства 70 інвалідів дитинства.
ГО «Спілка психологів» (Р.М.Стецик) :
Мета та напрями діяльності: індивідуальне та колективне психологічне консультування осіб , які опинилися в тяжких життєвих обставинах.
Досвід роботи : консультативно-дорадчі органи ГО в м.Червонограді з 09. 02. 2010 року.

Проведена робота: акції проти розповсюдження наркотиків та вживання спиртних напоїв в громадських місцях, благодійні акції «Допоможи Ближньому», профілактичні бесіди по школах, співпраця з пресою, надання психологічної допомоги мешканцям щодо покращання їхнього психологічного стану, а саме:
- концертна програма за участю реп-співака, приурочена здоровому способу життя;
- співпраця з міжнародними фондами та релігійними організаціями та реалізація спільних програм та проектів;
- спільні заходи, проведені з будинками інвалідів, інтернатами для інвалідів дитинства;
- систематичні виступи на телебаченні з метою популяризації здорового способу життя серед молоді.
Основні завдання організації «У ФОКУСІ СІМ’Я»( О.Х.Смірнова):
- підняття авторитету сім’ї на належний рівень;
- пропагування християнських моральних принципів для розвитку здорової повноцінної сім’ї ;
- сприяння побудові міцних сімейних відносин на християнських моральних засадах;
- проведення роз’яснювальної та консультативної роботи з населенням;
- організація та проведення семінарів¸ сімейних вечорів, шкіл батьківства тощо.
В 2012р. були проведені вечори для подружніх пар, семінари по підготовці до шлюбу. Постійно проводиться консультування сімейних «проблемних» пар, а також тих, які хочуть покращити свої стосунки та стосунки з дітьми.
ГО «МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ» (керівник А.В.Предводітєлєва):
Робота, проведена протягом 2012р.:
- новорічні свята з врученням подарунків;
- забезпечення гуманітарною допомогою членів організації (одяг, взуття);
- допомога сім’ям, які потребують фінансової підтримки (передача їм вживаних дитячих речей);
- часткове забезпечення медикаментами членів організації;
- догляд за квітковою клумбою по вул. Театральна в м.Соснівка;
- участь в акції з благоустрою міста до Великодніх свят (фарбування сітки ДНЗ № 5), спонсорування садку фарби;
- надання матеріальної та психологічної підтримки онкохворій Н.Хахулі.
ГО «КЛЮЧ ЗДОРОВ’Я» (керівник С.М.Федонюк):
Мета організації – інформування населення про те, що займатися профілактикою захворювань легше і розумніше, ніж подальше лікування. Проводяться шкільні збори з батьками і дітьми, індивідуальні консультації щодо підбору дихальної гімнастики чи лікувальної фізкультури.
У Соснівці функціонують Благодійна організація «КАРІТАС СОСНІВКА» (віце-директор П.Савчук) та БФ «ЕКО-МИЛОСЕРДЯ» (Президент П.Савчук):
За 2012р. надано 1315 гарячих обідів дітям з малозабезпечених сімей. Для 45 дітей проведено свято Св. Миколая з врученням подарунків. Проведено анонімне обстеження представників груп ризику серед мешканців м.Соснівки щодо захворювання на гепатит В,С та ВІЛ\СНІД, функціонує салон оздоровчого масажу та фізпроцедур. Створений вокальний гурт «Галичанка», спортивно-оздоровчий фітнес-клуб «Грація», дитячий гурток сучасного танцю «Фреш». Проводилися регулярні тренування з велотуризму для дітей та дорослих, участь у велоподорожах по Україна та за її межами. Організовано масове сходження на гору Говерлу (78 осіб). Проведено УІ фестиваль Української духовної творчості «Краса душі». Забезпечено інвалідними візками, ходунками, милицями 11 інвалідів. Придбано для шкіл спортивне спорядження та шкільне приладдя на суму 3,5 тис.грн., для ДНЗ № 5 – дидактичні ігри, роздатковий матеріал в логопедичний кабінет на суму більш як 1 тис.грн. Передано в тимчасове користування міській лікарні стоматологічного обладнання вартістю 40 тис.грн., ДНЗ № 5 – килим. На покращання технічного стану орендованого приміщення та прилеглої території частково залучено кошти.
У місті функціонує Спортивний клуб «Захід», який займається спортивно-громадською роботою. Голова правління Галушка О.В. Організація проводить змагання, бере участь у турнірах, з таких видів спорту: боксу, баскетболу, футболу, кінг-боксингу. Роботою з молоддю керують, насамперед, вчителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл, Гавалко В.Є., Голеня А.О., Кушнір А., Ярмола С., Булас В., Савчук П.О.(велоспорт), Голеня М.С., Лементарьов С.Г., Фоменко М.В. Діяльністю футбольного клубу «Гірник» займаються соснівчани Смолинець І., Гульгун О., Гавалко В. У 2012р. доросла команда зайняла ІУ місце у чемпіонаті Львівщини, дитяча команда – ІІ місце. Заслуговують на увагу учні загальноосвітніх шкіл. Щорічно Гавалко В.Є., Галушка О.В. за фінансової підтримки, зокрема, Микульчина О.О., Галушки О.В., Галишина О.С. проводять свято нагородження кращих спортсменів міста. Соснівка відома спортивними здобутками юнаків та дівчат, громада висловлює подяку тренерам та спонсорам, які зміцнюють здоров’я підростаючого покоління міста. Соснівчани пишаються своїм земляком Л.Абрамовим, на честь якого щорічно проводиться дитячо-юнацький турнір з вільної боротьби.
Великим досягненням громади міста є тісна її співпраця з міжнародними організаціями, які є частими гостями у місті, а саме: фонд Ренати Мерклє та громадських діячів з Німеччини. Фонд надає матеріальну допомогу багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, є частими гостями у місті.
Соснівське міське відділення міліції за 2012р. із 52 скоєних розкрито 42 злочини загально-кримінальної спрямованості, розглянуто 217 заяв та повідомлень про злочини та пригоди, які скоєні або готуються, з них 167 відмовлено в порушенні кримінальної справи, розшукано 4 злочинця, які переховувались від суду та слідства, складено 78 адміністративних протоколи.
Працівниками Соснівського МВМ забезпечувалась охорона громадського порядку під час святкування Нового року, Різдвяних та Великодних свят, 9 Травня, свята Випускника, Дня молоді, Дня Конституції, Дня Незалежності , Дня міста. Проводяться виступи працівників міліції на правоохоронну тематику в школах міста, рейди по стихійній торгівлі та по порушенню режиму роботи закладів торгівлі. Це питання стоїть гостро на порядку денному у Соснівській міській раді.
Працівниками Соснівського міського відділення міліції проводиться щоденний прийом громадян, ведеться робота щодо звернень громадян та охорони громадського порядку.
В місті функціонує дільниця Червоноградського комунального підприємства «Червоноградтеплокомуненерго» (начальник дільниці Ковальчук В.Є.). за 2012р. були проведені ремонтні роботи:
- заміна труб (вул.. Грушевського, 21-23 – 28 м, 22 Січня, 8 – 15 м, Львівська, 11, 33, 39 – 51м, Галицька, 1 – 7 м, ТК № 14- 6м);
- заміна грудбукси на компенсаторах – 2шт;
- набивка сальникових компенсаторів з заміною болтів – 10 шт.;
- ревізія засувок – 18шт.;
- асфальтування (вул. Грушевського, 20; Галицька, 2, 6; Кривоноса, 10; 22 Січня, 8).
Дільницею за 2012р. були ліквідовані пориви із заміною труб по вул. Львівська, 35 – 8м; Грушевського, 21\2 - 2м; 22 Січня, 16 – 40м; районна газова котельня - 9 – 16м; 22 Січня, 21 – 3м; Театральна, 6 – 4м; район теплової камери № 14 – 2м; районна газова котельня № 3 – 6м; вул.Львівська, 17-19 – 16м; Львівська, 19-21 – 4м; Львівська, 11-17 -6м; Грушевського, 32 – 4м; Грушевського, 14 – 2м; від теплової камери № 17 до автозупинки – 6м; Галицька, 1 – 6м; Галицька, 8 – 14м; Львівська, 9 – 3м; Грушевського, 24 – 6м; 22 Січня, 8 – 10м; Львівська, 39- 2м; Галицька, 7 – 5м.
Дільницю КП «Червоноградводоканал» у Соснівці очолює Чуркін В.Ю. Соснівська міська рада провела моніторинг (аналіз) викликів даної служби щодо поривів інженерних мереж водоканалізаційного господарства (водовідведення та водопостачання) та зробила висновки : кількість поривів у 2012р. збільшилася. Це зумовлено декількома причинами, а саме: зношення застарілої системи водовідведення та водопостачання у зв’язку із закінченням строку експлуатації та негативні наслідки підробки ДВАТ «Шахта»Надія».
В м.Соснівці працює дільниця філії Червоноградського управління по експлуатації газового господарства, яка займається безперебійним , безаварійним газопостачанням. Дана установа постачає газ населенню, комунально-побутовим об’єктам. Згідно графіку проводиться планове технічне обслуговування газових приладів та газопроводів. Виконується робота по ремонту газових приладів згідно заявок абонентів.
Дитячий навчальний заклад № 5 знаходиться на балансі Соснівської міської ради. В ньому функціонує 9 груп ( 2 групи раннього віку, 7 дошкільних груп, з них 2 групи з вадами мовлення, 1- короткотривалого перебування для дітей 5р. по підготовці до школи). В ДНЗ № 5 обладнано 2 зали для проведення занять з музики та фізичної культури, є музей народознавства, кабінети вчителів-логопедів, медичний кабінет, кабінет психолога, методичний кабінет. ДНЗ № 5 здійснює свою роботу відповідно до базової Програми розвитку дитини «Я у світі». В закладі працюють 46 працівників: 22 - педпрацівники, 24 - обслуговуючий персонал. Всі педпрацівники мають відповідну фахову освіту. ДНЗ працює за планом роботи, погодженим відділом освіти м.Червонограда. Протягом року проводились методичні об’єднання педпрацівників, Дні відкритих дверей, Дні здоров’я, святкові ранки, спортивні свята тощо. Керівництво дитячого закладу приділяє велику увагу реалізації заходів Закону України «Про освіту», «Про дошкільну освіту». Колектив закладу підтримує тісний контакт з батьками, які беруть участь у заходах: спільних толоках з благоустрою території, святкових ранках, святах.
Батьки дітей є активними спонсорами дитсадка, вони надають допомогу та покращують матеріально-технічну базу закладу. Минулого року за батьківські кошти були придбані дитячі меблі, поміняні вхідні двері , двері в музичний зал, вікна спальних кімнат трьох груп. За кошти міського бюджету були придбані газонокосилки, лінолеум для роздягальні, посуд, 9 бойлерів, сушильний барабан, 2 комп’ютери. Соснівська міська рада придбала лісоматеріал для заміни підлоги павільйонів, які знаходяться на території садочка. Велику спонсорську допомогу у виготовленні будівельної дошки надав член виконкому Яцук О.І. Станом на сьогоднішній день робота розпочата, поступово буде проведена заміна підлоги у всіх павільйонах.
У м.Соснівка працює Народний дім «Просвіта», в якому протягом 2012р. проведено більше 115 масових заходів. В даному закладі працюють 24 працівника. Згідно відповідного графіку роботи проводяться заняття професійних та аматорських колективів, наприклад, гурток драматургії, дитячий вокальний ансамбль, танцювальний гурток, ансамбль пісні і музики, сучасної пісні, вокально-інструментальний ансамбль. Заслуговують уваги танцювальні гуртки «Червона рута» під керівництвом І.І.Дуванової, акомпаніатор Л.Я.Ортинський. Даний колектив визнаний не тільки на Україні, але й за кордоном. Художній колектив має звання Народного. Популярністю серед соснівчан користується ансамбль пісні і музики під керівництвом Д.Я.Гнатіва.
В залежності від тематики свят та урочистих подій заходи розподіляються таким чином:
- заходи, що проводяться колективами Народного дому згідно затвердженого плану;
- заходи, які проводить Народний дім спільно з організаціями та установами міста;
- виїзні заходи (концерти), в т.ч. звітні концерти;
- фестивалі та конкурси, в яких беруть участь художні колективи Народного дому, церков, громадських організацій , загальноосвітніх середніх шкіл міста, Будинку дитячої та юнацької творчості, музичної школи;
- заходи, що проводяться іншими установами та організаціями .
Заходи, проведені в Народному домі протягом 2012р.:
Новорічні та Різдвяні ранки , вистава «Ніч перед Різдвом» аматорського театру «Парадокс», виступ учасників Соснівських вертепів, Фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяна зірка», святкова програма до Дня Соборності України, участь у Фестивалі «Різдвяні дзвіночки» у м.Червонограді, де зайняті призові місця; заходи , присвячені Шевченківським дням, Великодню, святкування Дня матері, Міжнародного дня захисту дітей, відзначення Дня Конституції та Дня молоді, інсценізація Хресної дороги; вечір-реквієм «Година скорботи» до Дня Чорнобильської трагедії . Вже стало традицією проведення міського свята – « День Випускника», яке проводиться святково та урочисто на майдані Просвіти. Звітні концерти дають колективи Соснівського Народного дому ( у т.ч. у м.Червонограді) . Заслуговує уваги проведення Державних свят на площі міста та біля пам’ятних знаків у парку, а саме: до Дня пам’яті Героїв УПА та жертв голодомору. Між Соснівською міською радою та загальноосвітніми школами ( в т.ч. і музичною) та БДЮТ давно налагоджена співпраця: учні активно беруть участь у запланованих заходах . У залі Народного дому завжди багато глядачів.
Планується провести капітальний ремонт малого залу Народного дому та виконати певний обсяг робіт по встановленню опалення у великому залі приміщення. Колектив Народного дому «Просвіта» у 2012р. виконали великий об’єм робіт на другому поверсі, що дає позитивний результат у подальшій роботі установи.
Активну позицію займають члени громадських організацій, зокрема, Шиш Н.В., Стецик Р.М.
У ІІ півріччі 2012р.в Народному домі були проведені такі заходи :
Вистава театру ім.М.Заньковецької «Наталка Полтавка»; поїздка колективу Народного танцю «Червона рута» у Болгарію (зайняли ІІ місце); відзначення Дня Незалежності України та Дня Шахтаря; проведення Дня Спортовця; участь ВІА «Викрутаси» (НД) на фестивалі «Родинне джерело» у м.Червонограді (нагороджені дипломом ); вечір, присвячений річниці ЗУНРу, вечір вшанування пам’яті керівника Народного хору «Жайвір» Д.Сокола. На високому рівні у 2012р. проводилося святкування 55 –го ювілею м.Соснівки. Гостями свята були артисти, запрошені Соснівською міською радою та кандидатами в Народні депутати від нашого регіону.
Хочеться відзначити роботу працівників Народного дому та творчих колективів міста, силами яких було проведено багато культурно-мистецьких заходів, їх відвідала величезна кількість людей.
У місті функціонує ринок, який є відокремленою структурою, 7 працівників якого ведуть самостійну господарську діяльність. У 2012р. директор ринку Бекерський В.М., депутат Соснівської міської ради, голова постійної депутатської комісії з питань комунального господарства та благоустрою. За 2012р. проведений певний об’єм робіт, а саме: перекритий дах основної будівлі (550 кв.м), побілена стеля приміщення, проведені деякі господарські роботи (опалення, гаряче водопостачання, каналізація). Директор ринку часто заслуховується на нарадах та засіданнях виконкому, звітується про роботу. Станом на сьогоднішній день територія ринку не впорядкована повністю, є великий перелік проблем та питань, які необхідно вирішити негайно. КП «Соснівський міський ринок» дотацій від держави та міської ради не отримує, міська рада надати фінансову допомогу не взмозі. Надходять зауваження громадян щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог, впорядкування території ринку, адміністративних питань тощо. Господарська діяльність ринку проводиться силами працівників, помітні позитивні сторони, але станом на сьогоднішній день є ще багато невирішених питань.
В місті функціонує комунальне підприємство «Соснівкажитлокомунсервіс», фінансовий стан якого потребує негайного покращення. Виходом з кризи могло б стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на прикладі ОСББ, які створені в 2003р. На сьогоднішній день у місті з 98 багатоквартирних будинків в ОСББ два будинки і третій створюється. У зв’язку із складним фінансовим становищем КП «СЖКС» у 2012р. мало заборгованість по заробітній платі, що негативно впливало на роботу підприємства. Соснівська міська рада
Систематично контролює діяльність даного комунального підприємства, протягом року були виділені кошти у сумі - , а саме: .
Протягом 2012р. виконкомом Соснівської міської ради був погашений кредит у сумі 124 тис.грн., який був звятий попереднім керівництвом КП «СЖКС». Дане підприємство є боржником перед Державною податковою інспекцією м.Червонограда, ці борги накопичувалися з роками, їх близько 2 млн.грн. З метою подальшого безперебійного функціонування КП «СЖКС» керівництвом подані документи до суду м.Львова щодо розтермінування податкового боргу. На сьогоднішній день фінансово-господарський стан КП «СЖКС» є критичним з причини несвоєчасного введення тарифів на утримання прибудинкових територій ще у 2010р. Дане питання вирішується і проходить певну процедуру погодження у відповідних державних службах.
Звітність господарської діяльності КП «СЖКС»:
Перекрито системи ц\о глушками у 88 буд., знято глушок у 88 буд., відремонтовано запірної фланцевої арматури 160 шт., замінено труб ц\о і х\водопостачання у підвалах та на горищі 230 мп., ізольовано труб ц\о та х\водопостачання 205 мп., замінено стояків ц\о і х\в 165 мп., труб дощових водовідводів 45 мп., каналізаційних стояків 38 мп., вводів х\в в будинках 3 шт., кульових вентилів на мережі ц\о і х\в 88 шт., проведено профогляд 12230 димових та вентиляційних каналів, відремонтовано оголовків димових та вентиляційних каналів 78 шт., пофарбовано фасадних газопроводів 21120 мп., проведено чистку козирків над входами у під’їзди 42 шт., відремонтовано будинкових та міжповерхових ел.щитів у 45 будинках, встановлено автоматів –вимикачів 20А -250А 225 шт., проведено заміну електрокабеля 271 мп., електропроводу 840 мп., водостічних труб 12 комплектів, відремонтовано сходових кліток у 20 під’їздах (вул.. 22 Січня, 21, 26, Львівська, 17, 31, Галицька, 8, Шептицького, 9, Шевченко, 1, Галицька, 6,7, Грушевського, 22, 32), проведений ремонт рулонної покрівлі у розмірі 2450 кв.м. (вул.. Львівська, 33, Галицька, 7, 9, Кривоноса, 5, 7; 22 Січня, 2, 4, 6, 8, Грушевського, 22, 24, 28, Театральна, 14,20. Проведений капітальний ремонт шиферного даху по вул..Кривоноса,2.
Щоп’ятниці у приміщенні Соснівської міської ради проводиться нарада керівників, на якій розглядаються першочергові питання фінасово-господарського плану та вживаються заходи щодо їх покращення.

Рух грошових коштів по КП „СЖКС”
за 2012р.
ВСЬОГО:
ДОХОДИ в т.ч. : 3377,9
квартплата 2228,2
орендна плата 204,3
платні послуги 589,1
кошти місц. бюдж. 312,2
Пільги, субсидії 2,6
відшкод. лікарняних 41,5

ВИТРАТИ в т.ч.: 3500,4
податки 79,1
оренда 245,6
зарплата + нарах-ня 1962,2
електроенергія 56,1
ПММ 365,1
матеріали. малоцінн 249,7
послуги банку, зв’язку 27,7
Погашення кредиту 139,9
Канцтовари, бланки 11,4
Інтернет,програмув 8,4
оплата за воду 7,0
КП „Комінтех” 16,0
утилізація сміття 266,0
оплата за тепло 20,0
профдезвідділ 7,0
витрати на ОП 6,4
розрахунки за роботи (цільового фінанс-ня) -
інші витрати(тех.нагляд, страхування авто, тендер,стаття в газет,повірка лічильників, вишка) 32,8



Директор КП „СЖКС” Ю.В.Кінах

Гол. бухгалтер В.А.Хвостенко


Фінансові збитки за 2012 рік = -122,5 тис.грн.


До 2013 р. Соснівська міська рада надавала КП «СЖКС» фінансову підтримку, з січня 2013р. згідно діючого законодавства така стаття непередбачена, що в свою чергу, не дає можливості надати КП «СЖКС» додаткові кошти. Це спричиняє додаткові труднощі у напрямку роботи щодо фінансової підтримки КП «СЖКС»
Щодо вивозу твердих побутових відходів, то у 2012р. мешканці, які проживають в приватному секторі, згідно заключених угод, повинні вивозити сміття. Нарахування проводяться згідно кількості зареєстрованих осіб. Не всі мешканці приватного сектору платили за вивіз сміття. Згідно ЗУ «Про відходи» з 01січня 2013р. передбачене обов’язкове укладання договорів з усіма мешканцями приватного сектору. Враховуючи прохання мешканців, Соснівська міська рада контролює питання щодо перегляду нарахувань вивозу твердих побутових відходів з багатоповерхових будинків.
Зважаючи на те, що фінансовий стан КП «СЖКС» знаходиться у критичному стані, перед працівниками підприємства стоять планові вимоги з утримання житлового фонду. Першочергове завдання працівників КП «СЖКС» - систематичне прибирання міста, виконання санітарних норм щодо утримання центральних вулиць та прибудинкових територій тощо. Але КП «СЖКС» функціонує і громада має розуміти, що місто без комунального підприємства розвиватися не може.
Розпочато передачу шахтних гуртожитків державної форми власності в комунальну власність, але співфінансування з боку держави на цю передачу відсутнє. Мешканці гуртожитків мають самостійно вирішувати це питання і міська влада готова йти на зустріч. Але при тому, треба пам’ятати, що можливості місцевого бюджету відсутні.

Внаслідок діяльності підприємств вугільної промисловості ДП «Львіввугілля» на території м.Соснівки склалася складна техногенна і екологічна ситуація, пов»язана з суттєвими змінами геологічного і гідрогеологічного середовища, підтопленням та заболоченням території, забрудненням водоносного горизонту та навколишнього середовища. Так, є проблема з підвищенням рівня грунтових вод та підтопленням територій, що прилягають до міста. Необхідно провести пониження рівня грунтових вод в районі стадіону школи гімназії № 13 та влаштувати водовідведення в районі вул. 22 Січня м.Соснівки.
Населення міста вже близько 10-ти років бореться за категоричну заборону підробки міста. Є наслідки попередніх проектів, які напривеликий жаль є сьогодні. З початку постраждали будівлі приватного сектору, потім зазнала руйнування Соснівська міська лікарня. Сьогодні є серйозні пошкодження будівель в районі вул. 22 Січня. Це тільки початок! Мешканцям міста неважливо, яка шахта руйнує Соснівку. Людям важливо знати, що буде з містом через 10-20 років і хто буде відшкодовувати збитки, нанесені шахтами, коли вони будуть закриті. Нам не потрібно другого Луганська та інших міст Донеччини, де посередині селищ утворилися ями та провали, а люди забили дошками вікна будинків та покинули свої міста, які зруйновані та не підлягають відновленню. Багато років поспіль Соснівська міська рада приймала рішення щодо категоричної заборони підробки під містом, які ігнорувалися Міністерствами та Відомствами у м.Києві та Територіальним Управлінням «Держгірпромнагляду» у м.Львові. Більше того, 25 грудня 2012 року у Львові керівництво вищезгаданого Управління погодило «Проект підробки…», і сьогодні ДВАТ «Шахта «Надія» офіційно видобуває вугілля під містом.
Депутати Соснівської міської ради та представники громади міста, яким не байдужа доля Соснівки , згідно заяв мешканців, проводять роботу щодо недопущення руйнування міста, а саме: запрошуються комісії з Червонограда, Львова, Донецька, які проводять обстеження та приймають рішення щодо виникнення проблем з даного питання. Сьогодні потрібно вирішувати питання відшкодування матеріальних збитків, які несуть мешканці, що проживають в зоні впливу підробки.
Роботи не проводяться в повному обсязі за відсутності коштів.
Для життєзабезпечення мешканців Соснівська міська рада не забезпечена коштами на соціально-економічні та культурні програми, благоустрій міста, озеленення, встановлення нових дитячих майданчиків, прибирання міського парку, доріг та утримання їх у належному стані, створення місць відпочинку для мешканців, освітлення вулиць. Необхідно запровадити енергозберігаючі системи вуличного освітлення та провести влаштування зовнішнього освітлення вулиць, що не освітлюються в кварталах багатоповерхівок та в кварталах приватного сектору міста. Ці кошти відсутні.
Першочергові проблеми, які необхідно вирішувати Соснівській міській раді та депутатському корпусу протягом 2013р.:
- звернути увагу на такі напрямки роботи: планування економічного розвитку та стратегій міста, залучення інвестицій, співпраця з міжнародними організаціями, розробка місцевих цільових програм, розвиток малого і середнього бізнесу;
- ремонт поточний та капітальний дахів будинків;
- ремонт поточний та капітальний центральних та внутрішньоквартальних доріг;
- встановлення виготовлення генерального плану та меж міста;
- передача гуртожитків з державної в комунальну власність;
- забезпечення систематичних транспортних перевезень, у т.ч. і пільгових;
- забезпечення пільговими медикаментами населення міста ( аптека № 114);
- контроль за встановленням тарифів та утримання прибудинкових територій комунальним підприємствром «Соснівкажитлокомунсервіс»;
- спільна робота Соснівської міської ради з керівництвом КП «СЖКС» з метою виведення комунального підприємства з кризового стану;
- покращення освітлення міста;
- робота Соснівської міської ради спільно з КП «СЖКС» у різних напрямках, а саме: щодо зрізки дерев, у т.ч. аварійних, відлову тварин (собак) з метою подальшого їх опреділення в притулки та стерилізації;
- встановлення дорожніх знаків.
Дякую всім, хто минулого року забезпечував життєдіяльність міста. Насамперед, організаціям та установам Соснівки, депутатському корпусу, працівникам Соснівської міської ради, членам виконкому за розуміння, взаємодопомогу. Дякую керівникам підприємств, державних установ, зокрема, директорам загальноосвітніх шкіл, дитячих садочків, головним лікарям лікарень, керівництву КП «СЖКС», Народного дому, міського ринку та мешканцям м.Соснівки, які забезпечували нормальне функціонування установ, порядок та благоустрій на території міста. Особлива подяка настоятелям церковних громад – це надзвичайно вагомий фактор у збереженні миру і спокою в місті.
Соснівська міська рада висловлює подяку Червоноградській міській раді, відомствам та установам, які протягом 2012року співпрацювали з виконкомом Соснівської міської ради та надавали моральну та фінансову підтримку з метою покращання життєзабезпечення м.Соснівки.
Соснівка- це прекрасне мальовниче містечко, воно живе у робочому режимі, але щоб завтра було краще, ніж сьогодні, необхідно ще більше докладати зусиль для цього.



З повагою міський голова м.Соснівки Є.М.Дуброва































Переглядів: 3798 | Дата розміщення: 19 лютого 2013
 

Прокоментував:  eurusd.trader
www.dengi-finance.ru - финансы трейдинг рулит
Прокоментував:  eurusd.trader
вот это некислый профит - http://forex-bablo.ru/
Прокоментував:  buchmeeby
сборщик монтажник мебели



Інформаційне повідомлення

. Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі в даній статті.

Курси валют



Панель керування



Популярне на сайті


Наше опитування

Соснівці потрібен сайт?

ТАК
НІ


Останні коментарі

Написав: EverettWarma
В статті: Робота

Написав: umnyedom
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: AndreySi
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: Brianlink
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: EROmogergy
В статті: Робота

Написав: Brianglymn
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: DouglasHap
В статті: ОГОЛОШЕННЯ


Посилання

Ділові люди Червонограда
Новини Червонограда
Сокаль і сокальщина
Недорогий хостинг
Додай свій сайт
Сайт-візитка за 1 день

Найважливіші події

XML error in File: http://www.pravda.com.ua/rss/view_mainnews/
XML error: Mismatched tag at line 6

10 заповідей нової України


Публікації

XML error in File: http://www.pravda.com.ua/rss/view_pubs/
XML error: Mismatched tag at line 6

Червоноград. Автострахування



Про інтернет, дизайн та рідну мову (блог Циганика Влада)


Як вибрати правильний шрифт для сайту
Вибір шрифту для сайту має велике значення, оскільки він впливає на сприйняття тексту і взагалі на візуальний вигляд сайту. А розуміння різновидів шрифтів відіграє ключову роль у виборі правильної шрифтової пари для сайту. Ось деякі ключові аспекти ...

Інтернет технології у 2024 році. Огляд розвитку та трендів
У 2024 році інтернет став не лише простором для спілкування та отримання інформації, але й справжнім каталізатором технологічних інновацій, що змінюють спосіб, яким ми працюємо, відпочиваємо та спілкуємося. Справжнім віртуальним універсумом, який ...

10 трендів веб-дизайну 2024. Вдосконалення UX/UI
Всесвіт інтернету безперервно розвивається, а з ним і дизайн веб-сайтів. Що чекає нас у 2024 році в галузі сайтобудування, веб-дизайну та користувальницького досвіду? Давайте проаналізуємо. Можливо, вам теж це буде цікаво. 1. Мінімалізм і ...

На злобу дня


XML error: Mismatched tag at line 6
--------------------------------------------------------------------

Новинки музики та кіно


Хто вигадав і що насправді означають ноти?
Винайдення писемності дозволило накопичувати і передавати майбутнім поколінням думки, ідеї та враження. Інший винахід, не менш великий, нотний запис, ...

18 найпопулярніших виконавців 20-21 століття, які заробили на музиці більше за інших (фото)
Дивно, що музика, яка створювалася задовго до нашого народження, залишається популярною. Але не кожному виконавцю вдається увійти до історії. ...

8 сцен з «Титаніка», які не увійшли до фільму. Як вони змінюють сенс картини?
Оскароносний фільм-катастрофа «Титанік» вийшов на екрани 27 років тому, але й досі мільйони глядачів із задоволенням переглядають цю гарну історію. ...

Книги та підручники


Хто вигадав і що насправді означають ноти?
Винайдення писемності дозволило накопичувати і передавати майбутнім поколінням думки, ідеї та враження. Інший винахід, не менш великий, нотний запис, дозволив передавати нащадкам звуки, музику. ...

20 цікавих фактів про каву
Дізнайтеся 20 цікавих фактів про каву, які розкриють перед вами нові грані її визначної історії та виняткового смаку. Насправді кава – це не боби, а скоріше ягоди. Кожна ягода містить 2 боби ...

Від золотої мрії до космічного відкриття: історія австралійської знахідки (фото)
Коли австралієць натрапив на дивний тяжкий камінь, він мріяв про золото, але реальність виявилася набагато захопливішою! У 2015 році Девід Хоул, озброївшись металошукачем, блукав по парку Меріборо, ...

Цитата дня


XML error: Mismatched tag at line 6

Про сайт


Сайт sosnivka.lviv.ua створено на прохання Міської ради міста Соснівки для висвітлення подій і новин нашого міста та регіону.
Позаяк Міській раді сайт раптом став непотрібним, підтримкою та наповненням займається розробник — Циганик Влад.

Реклама на сайті


Шановні рекламодавці!
У вас є можливість розмістити рекламу на сайті.
За детальною інформацією звертайтеся, будь ласка, до Адміністрації.

Нас відвідують


Locations of visitors to this page