На правах реклами:

Закрита соціальна мережа ділових людей Червонограда та регіону

Закрита соціальна мережа ділових людей Червонограда

www.chervonograd.biz

 

Закриття шахт? Куди подіти вугілля? ВИХІД Є!

   Автор публикації: Administrator                                          Категорія: Вісті » Фінанси та політика
 

Закриття шахт? Куди подіти вугілля? ВИХІД Є!


Світова криза великими кроками мандрує по планеті. Чого тільки не почуєш з усіх сторін. Суспільство розділилось на дві нерівноцінні частини, які схожі за проблемою, але різняться за цілями та бажаннями. Одна частина менша – близько 0.001% населення планети задумалось над тим, як поставити на коліна другу більшу частину, а це 99,999%, і на цьому збагатіти. Методів збагачення є безліч... Дивно те, що цим «нікчемним карликам-багатіям», яких усього 0.001% від загальної кількості населення, вдаються їхні хитро-мудрі схеми збагачення. Кількість статків багатіїв прямопропорційна кількості бідних, які потерпають від наслідків бідності (голод, хвороби, швидка смерть, деградація, депресія...).

Вірус «світових криз» добрався до України. Як не дивно, але в нас також є «нікчемні карлики-багатії» (0,001% - 450 осіб), які захворіли на збагачення і не можуть зупинитись в цьому «веселому» занятті. Кругом депресуха та розруха, а вони нам з усіх сторін розповідають, що все під контролем та ХАРАШО! (на Західній Україні в них ФАЙНО!). Дійсно у 0.001% все під контролем та ХАРАШО.

Ситуація в Червонограді не є винятком, а скоріше закономірністю світового безладу. Як не смішно, але і в нашому місті є цей 0.001%, в якого все під контролем і в якого, як не дивно - все ФАЙНО!

99,999% населення Червонограда живуть реаліями сьогоднішнього світу і в них не все так файно, як хотілось би. Мешканці міста розуміють, що їхнє життя залежить від вугільних підприємств. Шахти працюють – живе місто. Шахти закриють – в місті залишаться пенсіонери-регресники та голодні собаки, які будуть бігати пустими вулицями .

За 22 роки незалежності України в місті не збудовано жодної шахти, хоча закрили три. Шахту №5 «Великомостівська» так швидко закривали, що взагалі «стерли з лиця землі», не залишивши нащадкам жодної цеглинки. Багато хто з мешканців міста згадують з сумом це закриття-знищення по сьогоднішній день. Від простих людей нічого не залежало, а 0,001% звісно гарненько «нагріли руки».

В планах держави закриття ще трьох шахт, але це скоріше буде чотири. Кількість працюючих , які залишаться без роботи буде близько 5 000 чоловік. Якщо порахувати цю кількість безробітних на кількість сімей, які залишаться без значних грошових надходжен – це близько 15 000 чоловік.

П’ять шахт, що залишаться працювати будуть «тягнути» на собі величезне навантаження бюджетників, яких на жаль не поменшає, а точно побільшає. Що буде з Червоноградом, Гірником та Соснівкою ніхто навіть не може собі уявити !

Потрібно вже зараз задумуватись над майбутнім шахтарського регіону. Коли «корабель тоне» - спасати його вже не потрібно - пізно. Думати потрібно наперед, прогнозувати та створювати антикризові міри по запобіганні критичної ситуації.

Схожа ситуація в Червонограді. В місті проживає величезна кількість інженерно-технічних працівників, висококваліфікованих працівників, фінансистів, банкірів, менеджерів – і всі вони як «невинні овечки» спостерігають за затуханням міста. Всім байдуже за майбутнє шахтарського регіону.

- Ні не байдуже! - можна почути на багатьох мітингах та виступах. Керівники вугільної галузі міста розповідають про «химерні плани та успіхи». Вожді профспілкових комітетів переконують усіх шахтарів, що нікому не дозволять образити трудяг. Але це нажаль тільки слова...

В нашому шахтарському регіоні потрібно терміново створювати ініціативну групу «Спасіння шахтарського регіону», в яку повинні входити справжні патріоти нашого міста, які збираються тут жити з своїми сім’ями та вірять у майбутнє міста. Більшість теперішніх «крикунів», які нічого самі не роблять для міста та регіону і не дають іншим – при першій же можливості покинуть місто, адже для чого їм жити в неперспективному місті. В кожного з цих «крикунів» вже збудовані шикарні будиночки в зонах відпочинку та «законсервовані величезні кошти», а тримає їх лише те, що тут можна ще «поживитись» грошенятками.

Ініціативна група «Спасіння шахтарського регіону» повинна виробити чіткий план роботи, який поетапно має втілюватись у життя. Шляхів виходу з кризи шахтарського регіону є велика кількість, всі це розуміють. Звичайно ці заходи не сподобаються «крикунам», адже саме вони найбільше бояться зруйнувати свою «імперію по збагаченню». Потрібна елементарна приватизація шахт трудовини колективами, скорочення працівників (на кожній шахті працює 200-300 зайвих працівників), ліквідація зайвих планувальних та спостерігальних підрозділів, які важким тягарем лежать на плечах та руках шахтарів. Потрібно розібратись з фінансовими показниками усіх підрозділів підприємств та збутом вугілля. Одним словом потрібна детальна ревізія вугільних підприємств. Керувати шахтами повинні господарники, які будуть цінувати та берегти кожню гривню. Після такого наведення елементарного порядку можна врятувати шахти, трудові колективи, та думати, як будувати нові вугільні та інші підприємства, на яких будуть працювати вивільнені працівники. Потрібна елементарна воля мешканців шахтарського міста.

На сьогоднішній день важливою проблемою для місцевих шахт є збут вугілля. Дійсно це проблема для тих хто не звик вирішувати проблеми. Згідно спостережень за людським життям можна вирішити майже усі проблеми. Звичайно, є декілька складних проблем вирішення, яких не залежить від людини.

Чотири роки тому мені в руки попала газета «Урядовий кур’єр», де була стаття під назвою “Рідке паливо з вугілля”, в якій розповідається, що Україна зацікавлена у використанні унікальної південноафриканської технології з виробництва рідкого палива з вугілля. Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андрісом Фентером.

Цікаво, чи відомо колишнім та теперішнім міністрам економіки, що аналогічні унікальні технології були розроблені ще в 80-ті роки минулого сторіччя в Дніпропетровському гірничому інституті. В Україні багато наукових розробок та відкриттів “глохне” на корню, що спонукає підприємливих українських науковців патентувати “ноу-хау” та продавати за кордон А вже згодом, років за 15-20-ть держава вимушена купляти ці ж самі “унікальні технології” в Південно-Африканській республіці. Це смішно та образливо для українських науковців – патріотизмом тут навіть і не пахне...

Способів використання вугілля є безліч, потрібно лише ширше дивитись на проблему, вивчати світовий досвід та не забувати про розробки українських вчених.

Майбутнє в нашому шахтарському регіоні є! Все залежить від кожного з нас !

Віктор Зінченко


Переглядів: 3416 | Дата розміщення: 6 червня 2013
 




Інформаційне повідомлення

. Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі в даній статті.

Курси валют



Панель керування



Популярне на сайті


Наше опитування

За якою ціною Україна повинна купувати імпортний газ (дол. за тис. куб)?

50 дол, як до 2005 року
95 дол, як у 2006-му
130 дол, як у 2007-му
179,5, як у 2008 році
215-218 дол – ринкова, на думку В. Ющенка, ціна
250 дол, як нещодавно вимагала Росія
Понад 400 дол – як сьогодні вимагає Росія


Останні коментарі

Написав: EverettWarma
В статті: Робота

Написав: umnyedom
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: AndreySi
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: Brianlink
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: EROmogergy
В статті: Робота

Написав: Brianglymn
В статті: ОГОЛОШЕННЯ

Написав: DouglasHap
В статті: ОГОЛОШЕННЯ


Посилання

Ділові люди Червонограда
Новини Червонограда
Сокаль і сокальщина
Недорогий хостинг
Додай свій сайт
Сайт-візитка за 1 день

Найважливіші події

XML error in File: http://www.pravda.com.ua/rss/view_mainnews/
XML error: Mismatched tag at line 6

10 заповідей нової України


Публікації

XML error in File: http://www.pravda.com.ua/rss/view_pubs/
XML error: Mismatched tag at line 6

Червоноград. Автострахування



Про інтернет, дизайн та рідну мову (блог Циганика Влада)


Як вибрати правильний шрифт для сайту
Вибір шрифту для сайту має велике значення, оскільки він впливає на сприйняття тексту і взагалі на візуальний вигляд сайту. А розуміння різновидів шрифтів відіграє ключову роль у виборі правильної шрифтової пари для сайту. Ось деякі ключові аспекти ...

Інтернет технології у 2024 році. Огляд розвитку та трендів
У 2024 році інтернет став не лише простором для спілкування та отримання інформації, але й справжнім каталізатором технологічних інновацій, що змінюють спосіб, яким ми працюємо, відпочиваємо та спілкуємося. Справжнім віртуальним універсумом, який ...

10 трендів веб-дизайну 2024. Вдосконалення UX/UI
Всесвіт інтернету безперервно розвивається, а з ним і дизайн веб-сайтів. Що чекає нас у 2024 році в галузі сайтобудування, веб-дизайну та користувальницького досвіду? Давайте проаналізуємо. Можливо, вам теж це буде цікаво. 1. Мінімалізм і ...

На злобу дня


XML error: Mismatched tag at line 6
--------------------------------------------------------------------

Новинки музики та кіно


Хто вигадав і що насправді означають ноти?
Винайдення писемності дозволило накопичувати і передавати майбутнім поколінням думки, ідеї та враження. Інший винахід, не менш великий, нотний запис, ...

18 найпопулярніших виконавців 20-21 століття, які заробили на музиці більше за інших (фото)
Дивно, що музика, яка створювалася задовго до нашого народження, залишається популярною. Але не кожному виконавцю вдається увійти до історії. ...

8 сцен з «Титаніка», які не увійшли до фільму. Як вони змінюють сенс картини?
Оскароносний фільм-катастрофа «Титанік» вийшов на екрани 27 років тому, але й досі мільйони глядачів із задоволенням переглядають цю гарну історію. ...

Книги та підручники


Хто вигадав і що насправді означають ноти?
Винайдення писемності дозволило накопичувати і передавати майбутнім поколінням думки, ідеї та враження. Інший винахід, не менш великий, нотний запис, дозволив передавати нащадкам звуки, музику. ...

20 цікавих фактів про каву
Дізнайтеся 20 цікавих фактів про каву, які розкриють перед вами нові грані її визначної історії та виняткового смаку. Насправді кава – це не боби, а скоріше ягоди. Кожна ягода містить 2 боби ...

Від золотої мрії до космічного відкриття: історія австралійської знахідки (фото)
Коли австралієць натрапив на дивний тяжкий камінь, він мріяв про золото, але реальність виявилася набагато захопливішою! У 2015 році Девід Хоул, озброївшись металошукачем, блукав по парку Меріборо, ...

Цитата дня


XML error: Mismatched tag at line 6

Про сайт


Сайт sosnivka.lviv.ua створено на прохання Міської ради міста Соснівки для висвітлення подій і новин нашого міста та регіону.
Позаяк Міській раді сайт раптом став непотрібним, підтримкою та наповненням займається розробник — Циганик Влад.

Реклама на сайті


Шановні рекламодавці!
У вас є можливість розмістити рекламу на сайті.
За детальною інформацією звертайтеся, будь ласка, до Адміністрації.

Нас відвідують


Locations of visitors to this page