Львівська міська рада та Гільдія Рестораторів Львова запрошують взяти участь у першому міському конкурсі кухарів «Львівська Пательня». В рамках конкурсу визначатимуть найкращого кухаря Львова.Щоб взяти участь необхідно до 20 листопада надіслати фотографію приготованих Вами других м’ясних страв на адресу пл. Ринок, 1, управління економіки Львівської міської ради, з поміткою «Львівська Пательня».
Переможець отримає – 5 тис. грн, приз за друге та третє місце – 3500 грн та 2500 грн відповідно.
Конкурс з визначення найкращого кухаря Львова пройде у два етапи.
Перший етап – домашнє завдання - приготування страви в умовах ресторану або домашньої кухні з наступним представленням кольорових фотографій та детальних технологічних описів на електронну або поштову адресу організаторів: lvivska.patelnja@gmail.com або 79008 м. Львів, пл.Ринок,1, Управління економіки, к.429
з поміткою «Львівська Пательня».
Всі страви, що подаються на конкурс, повинні в своєму складі мати хоча б один із нижченазваних компонентів, а саме: баранина, телятина або яловичина, свинина, дичина, птиця (домашня або дич на вибір). Всі інші компоненти на вибір конкурсанта.
Оцінювання першого етапу відбуватиметься за такою схемою: рецептура по технологічній карті – максимум 50 балів, зовнішній вигляд страви по фото – максимум 50 балів.
В фіналі приймуть участь 6 кухарів, страви яких на першому етапі набрали максимальну кількість балів. В фіналі конкурсанти виступають парами – по двоє, кожний на своєму робочому місці, необхідно приготувати конкурсну страву з-під ножа в присутності журі.
На приготування дається до 60 хвилин. За цей час конкурсант готує дві порції страви.
Фінал оцінюватиметься за такою методикою: техніка роботи з заявленими продуктами – максимум 10 балів, смакові якості страви – максимум 30 балів, декорування страви – максимум 20 балів.
До складу журі увійшли шеф-кухар «Прем’єр Палац 5» Алан Ренью, член Гільдії шеф-кухарів Росії, голова Представництва «Раціональ» в Україні Дан Марценюк, шеф-кухар ресторану «Нобу» (Київ) Юрій Приємський, головний редактор журналу «Ресторатор» (Київ) Олена Тарасова.
Подробиці конкурсу на сайті www.kava.lviv.ua